Head
- vejce 3 kusy
Postup přípravy
Vodu, olej a sůl přivedeme k varu
Do vařící se vody zasypeme mouku a restujeme asi 5 minut
Hotové těsto necháme lehce vychladnout a zašleháme vejce
Hmota musí být hladká bez kousků
Tu stříkáme na vymazaný plech do tvarů věnečku
Pečeme na 210 °C asi 10 minut, poté přidáme na teplotě na 240 °C a pečeme dalších 10 minut
Na krém přivedeme k varu 2/3 mléka s cukrem
Ve zbytku mléka rozmícháme pudink
Ten nalijeme do vařící se směsi a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí
Pudink necháme vychladnout a poté zašleháme máslo a rum
Upečené věnce prokrojíme a naplníme
Nakonec věnečky buď potáhneme fondánovou polevou, nebo posypeme moučkovým cukrem