Náplň
- mrkev 3 ks
- máslo 1 lžíce
- pórek 1 ks
- paprika 2 ks
- sójové boby (naklíčené) 100 g
- crème fraîche 150 g
- smetana ke šlehání 125 ml
- vejce 2 ks
- ementál 100 g
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Na kynuté těsto dejte do mísy mouku, droždí, mléko a změklé máslo. Vařečkou a rukama zpracujte hladké těsto, přikryté je odstavte na teplé místo a nechte asi 30 minut kynout.
- Mrkev nakrájejte na tenké plátky, očištěný a omytý pórek nakrájejte na kroužky. Rozpalte máslo na pánvi a krátce na něm poduste mrkev a pórek. Paprikové lusky rozčtvrťte, vyčistěte, omyjte a nakrájejte na nudličky. Sójové boby v cedníku omyjte a nechte důkladně odkapat.
- Těsto ještě krátce prohněťte, na lehce pomoučené ploše je rozválejte do kruhu velikosti pečicí formy. Formu vymažte trochou tuku, vložte do ní těsto a dokola ho do rohů natlačte. Na něj rozprostřete zeleninu. Našlehejte créme fraîche se smetanou a vejci. Nastrouhaný ementál vmíchejte do směsi, ochuťte solí, pepřem a nalijte na zeleninu.
- V troubě předehřáté na 200 °C (plynová stupeň 3, horkovzdušná 180 °C) pečte asi 40 minut. Poté vyjměte quiche z formy a servírujte.