Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Zeleninová tempura a salát z bílé ředkve

4 porce
do 1 hodiny
Zeleninová tempura a salát z bílé ředkve
Spouštím video za 5s.
Sodovku v plastové láhvi vložte předem do mrazničky, aby byla pořádně vychlazená. Klidně ji nechte částečně zmrazit, ledová tříšť je na těstíčko ideální.
Reklama

Sledujte novou řadu kulinární show Karolína, domácí kuchařka, každou sobotu v 18.10 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Reklama

Postup

  1. Promíchejte v misce všechny suroviny na omáčku a odložte ji stranou. Ředkev oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle na nudličky nebo ji na co nejtenčí nudličky nakrájejte. Prošlehejte med, rýžový ocet, olej, sójovou omáčku a opražený sezam. Promíchejte s ředkví a salát odložte.
  2. Zeleninu omyjte, očistěte a nakrájejte na kousky velikosti sousta – plátky, proužky, kolečka apod. Ve woku nebo hlubším kastrolu rozpalte vyšší vrstvu oleje na 180–190 stupňů. V míse smíchejte hladkou mouku a škrobovou moučku. Přilejte pořádně vychlazenou sodovku, přihoďte pár kostek ledu a zlehka dvěma hůlkami nebo obráceným koncem vařečky promíchejte na hustší těstíčko. Hrudky nevadí, ale těstíčko by mělo ulpívat na zadní straně lžíce.
  3. Kápněte trochu těstíčka do oleje a když ihned vyplave na hladinu a začne se smažit, ale ne ihned červenat, můžete začít smažit.
  4. Zeleninu postupně namáčejte v těstíčku a vkládejte do oleje – dobře to jde například grilovacími kleštěmi nebo hůlkami, tak může přebytečné těstíčko stéct zpět. Do oleje ponořte jen tolik kousků, aby se neslepily k sobě a olej se neochladil. Tak se zachová velký rozdíl teplot a těstíčko bude křupavé. Smažte do růžova a křupava, tvá to asi 2 minuty podle velikosti kousků. Vyjměte je děrovanou podběračkou na savý papír a počkejte, až se olej opět rozpálí. Stejně osmažte i zbývající zeleninu. 
  5. Podávejte ihned s omáčkou a salátem.
Reklama

Zeleninová tempura a salát z bílé ředkve Foto:

Zeleninová tempura a salát z bílé ředkve, foto:Karolína, domácí kuchařka

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama