Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Restaurace
  • Časopis
  • Recepty z TV
  • Speciál: Chřest
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Nákupy
KOKO ve varu
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Restaurace
    • Časopis
    • Recepty z TV
    • Speciál: Chřest
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Nákupy
KOKO ve varu

Nejlepší recept na boloňské špagety krok za krokem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Jednoduchá dýňová polévka

Houbový guláš: nejlepší recept z lesních hub

Recepty
Martina Čerňanská
,
Karolína Kamberská
Pin it

Hit týdne

Další hity

Boloňské špagety

Boloňské špagety
Mramorová hrníčková bábovka
Čočková polévka
Populární
Hanácký salát z červeného zelí podle Máma peče doma
Zamotaný koláč z listového těsta s nivou a vlašskými ořechy
Králík na paprice se špeclemi podle Besky
Retro street food ze sousedního Polska. Vyzkoušejte zapiekanku!
Bramborové gnocchi se zeleninou z jednoho plechu

Zeleninová tempura a salát z bílé ředkve

Zeleninová tempura a salát z bílé ředkve

Zeleninová tempura a salát z bílé ředkve Zdroj: Karolína domácí kuchařka

  • Zavřít

Zeleninová tempura a salát z bílé ředkve Zdroj: Karolína domácí kuchařka

Moje hodnocení
3x

Sodovku v plastové láhvi vložte předem do mrazničky, aby byla pořádně vychlazená. Klidně ji nechte částečně zmrazit, ledová tříšť je na těstíčko ideální.

4 porce
60 minut

Suroviny

  • cuketa 150 g
  • dýně 150 g
  • brokolice 150 g
  • lilek 150 g
  • cibule 150 g
  • červená paprika 150 g
  • žampiony 100 g
  • olej
  • hladká mouka 1 hrnek
  • kukuřičný škrob 2 lžíce
  • sodovka 300 ml
  • led

Na omáčku

  • sójová omáčka 5 lžic
  • mirin (sladké rýžové víno) 5 lžic
  • zázvor 2 cm

Na salát

  • bílá ředkev 400 g
  • med 1 lžíce
  • rýžový ocet 2 lžíce
  • olej 1 lžíce
  • sójová omáčka 1 lžíce
  • sezamová semínka 1 lžíce

Sledujte novou řadu kulinární show Karolína, domácí kuchařka, každou sobotu v 18.10 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Odkaz

Karolína, domácí kuchařka

Každou SOBOTU v 18.10 na Primě vám Karolína Kamberská, matka tří dětí, kritička restaurací a lifestylová novinářka představí zdravé, ale zároveň chutné recepty, které lze...

Postup přípravy

  1. Promíchejte v misce všechny suroviny na omáčku a odložte ji stranou. Ředkev oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle na nudličky nebo ji na co nejtenčí nudličky nakrájejte. Prošlehejte med, rýžový ocet, olej, sójovou omáčku a opražený sezam. Promíchejte s ředkví a salát odložte.
  2. Zeleninu omyjte, očistěte a nakrájejte na kousky velikosti sousta – plátky, proužky, kolečka apod. Ve woku nebo hlubším kastrolu rozpalte vyšší vrstvu oleje na 180–190 stupňů. V míse smíchejte hladkou mouku a škrobovou moučku. Přilejte pořádně vychlazenou sodovku, přihoďte pár kostek ledu a zlehka dvěma hůlkami nebo obráceným koncem vařečky promíchejte na hustší těstíčko. Hrudky nevadí, ale těstíčko by mělo ulpívat na zadní straně lžíce.
  3. Kápněte trochu těstíčka do oleje a když ihned vyplave na hladinu a začne se smažit, ale ne ihned červenat, můžete začít smažit.
  4. Zeleninu postupně namáčejte v těstíčku a vkládejte do oleje – dobře to jde například grilovacími kleštěmi nebo hůlkami, tak může přebytečné těstíčko stéct zpět. Do oleje ponořte jen tolik kousků, aby se neslepily k sobě a olej se neochladil. Tak se zachová velký rozdíl teplot a těstíčko bude křupavé. Smažte do růžova a křupava, tvá to asi 2 minuty podle velikosti kousků. Vyjměte je děrovanou podběračkou na savý papír a počkejte, až se olej opět rozpálí. Stejně osmažte i zbývající zeleninu.
  5. Podávejte ihned s omáčkou a salátem.

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background
Karolína Kamberská

Zdroj receptu

Karolína Kamberská

Radost podle Karolíny Karolína Kamberská

Karolína Kamberská přichází hned se dvěma novinkami. Tou první je kuchařská kniha , druhou pak start jejího blogu nazvaného Radost podle Karolíny.

Kniha i blog přicházejí současně, protože je spojuje společné téma: „V poslední době se na mě z médií i sociálních sítí valí hromada zpráv, které mě zneklidňují a deprimují. Ale když vylezu před dům, dojdu na náměstí nebo odjedu někam na výlet, potkávám se s naprosto jinou realitou. Ve skutečném světě je mnohem víc radosti ze života, smíchu a bonvivánství. A já chci psát o tom, co přináší do života kouzlo.“

I proto se autorka v knize Každý den je svátek zaměřuje na sváteční recepty, které ale můžete snadno využít kdykoli ve všední den, když se vrátíte v podvečer domů unavení po náročném dni. Karolíniny návody jsou totiž praktické a vařit podle nich zvládnou i začínající kuchařky a kuchaři. 
Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek

Návrhy pro vás

Vegetariánské

Bez masa: Plněné a zapečené tex-mex tortilly podle Zdeňka Pohlreicha

Sladké

Moccacino nepečený cheesecake s mléčnou a bílou čokoládou

Předkrmy a chuťovky

Bruschetta s matjesy a marinovanou červenou cibulí

Sladké

Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní

Těstoviny

Rychlá večeře: Špagety se zeleným chřestem, slaninou a česnekem

Recepty

Mléčná rýže s mascarpone a karamelizovanými hruškami

Polévky
7

Mléčná polévka s fazolovými lusky a koprem podle Pava Berkyho a jeho maminky

Recepty

Slané tyčinky z tvarohu v bezlepkové i klasické verzi


Přečtěte si také

Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

4 triky, jak z tvrdého avokáda vykouzlit dokonale zralé ovoce během jednoho dne

Vegetariánské

Bez masa: Plněné a zapečené tex-mex tortilly podle Zdeňka Pohlreicha

Sladké

Moccacino nepečený cheesecake s mléčnou a bílou čokoládou

Novinky

Samosběr jahod 2023 naplno startuje! Nasbírejte si voňavé jahody za lepší cenu

Předkrmy a chuťovky

Bruschetta s matjesy a marinovanou červenou cibulí

Sladké

Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní

Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

Používejte ocet! Je to skrytý hrdina, který vylepší kulinářské dovednosti

Novinky

Už tento pátek a sobotu zavítá Prima FRESH festival do Pardubic! Nepropásněte svátek skvělého jídla a dobré zábavy

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny

Rychlá večeře: Špagety se zeleným chřestem, slaninou a česnekem

Těstoviny

Assassin’s Spaghetti – Zabijácké špagety podle Pasta Queen

Těstoviny

Jarní tarhoňa s brynzou, slaninou a pestem z medvědího česneku

Sladké

Moccacino nepečený cheesecake s mléčnou a bílou čokoládou

Sladké

Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní

Sladké

Tvarohové knedlíčky s marcipánem a jahodovou kahudou podle receptu ze Zájezdního hostince U Jiskrů

Maso

Nedělní oběd: Sváteční francouzské kuře na víně podle Kitchenette

Maso

Rychlá večeře: Kuřecí prsa plněná špenátem se smetanovým sýrem

Grilování
6

Americký hot dog s ciderovou cibulí a čedarovou omáčkou podle pipMastera

Těstoviny

Rychlá večeře: Špagety se zeleným chřestem, slaninou a česnekem

Polévky
7

Mléčná polévka s fazolovými lusky a koprem podle Pava Berkyho a jeho maminky

Grilování
9

Na grilu: Cuketové braciole s pikantním salámem, sýrem provolone a šalvějí

Gastro akce a food festivaly

Michelinské umění a barman světové třídy v The Monkey Bar Prague

Recepty

Kořeněný pečený čaj s rozmarýnem

Nápoje

Horký vánoční punč z červeného vína a rumu s brusinkami

Předkrmy a chuťovky

Bruschetta s matjesy a marinovanou červenou cibulí

Ryby a mořské plody

KOKO ve varu: Slávky na bílém víně

Recepty

Fenyklovo-sardinková šakšuka s kuskusem z jedné pánve podle Jamieho Olivera

Polévky
7

Mléčná polévka s fazolovými lusky a koprem podle Pava Berkyho a jeho maminky

Polévky
4

Krém z medvědího česneku s bylinkovými krutony a petrželovým olejem

Polévky

Jemné a nadýchané krupicové nočky do polévky

Předkrmy a chuťovky

Bruschetta s matjesy a marinovanou červenou cibulí

Recepty

Slané tyčinky z tvarohu v bezlepkové i klasické verzi

Předkrmy a chuťovky

Domácí žitné krekry – ideální chuťovka k pomazánkám, dipům či pečené zelenině

Vegetariánské

Bez masa: Plněné a zapečené tex-mex tortilly podle Zdeňka Pohlreicha

Vegetariánské

Bez masa: Bramborové gnocchi se špenátem podle Kardamommy

Zelenina

Příloha z duhového mangoldu s křupavým česnekem podle Yotama Ottolenghiho

Sladké

Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní

Sladké

Tvarohové knedlíčky s marcipánem a jahodovou kahudou podle receptu ze Zájezdního hostince U Jiskrů

Recepty

Nepečený tvarohový dort s jahodami a želatinou

Saláty

Chřestový salát s novými bramborami, čočkou a máslovou zálivkou

Recepty

Jarní bramborový salát se zeleným chřestem a ředkvičkami

Saláty

Svěží luštěninový salát se zeleným chřestem a estragonem

Vegetariánské

Bez masa: Bramborové gnocchi se špenátem podle Kardamommy

Grilování
6

Americký hot dog s ciderovou cibulí a čedarovou omáčkou podle pipMastera

Maso

Arroz de pato – tradiční portugalský recept na pečenou rýži s kachnou

prima-cnn-news

Fischer: Vláda si pohněvala všechny. Nechápu, na co čekala, utahování šroubů je v pořádku Temný den pro Ameriku, hlásá Trump. Vyslechl si obvinění ze sedmi federálních zločinů Záběry katastrofické exploze ruského tanku. Kyjev zveřejnil videozáznam zkázy

prima-zeny

Jan Hrušínský se rozhádal s bratrem kvůli dědictví. Vše napravila až vážná operace Barvy dokážou ovlivnit náš styl i emoce. Stylistka radí, jak je správně kombinovat Libuše Šafránková by oslavila 70. narozeniny. Věděla, že umírá, léčit se ale odmítala

prima-zoom

Kdo chce mít lidské supervojáky? Největší jedovatý had Afriky zabije člověka už dvěma kapkami jedu. Podívejte se, jak loví Zlatá horečka nutila lidi obětovat i svůj život. Podívejte se na nebezpečnou trasu dobrodruhů

prima-fresh

4 triky, jak z tvrdého avokáda vykouzlit dokonale zralé ovoce během jednoho dne Bez masa: Plněné a zapečené tex-mex tortilly podle Zdeňka Pohlreicha Moccacino nepečený cheesecake s mléčnou a bílou čokoládou

prima-cool

Proč se nepovedl Thor 4? Pořádně krvavé hody. Nový trailer 3. série Zaklínače láká na velkou rozlučku s Henrym Cavillem V pátek ve 20.15 vyráží do akce G. I. Joe

playboy

V červnovém čísle časopisu Playboy se můžete těšit... a mnoho dalšího! Brány pekla se otevřely. Legendární Diablo se vrací, čtvrtý díl je herní událostí roku Playboy Secret Lounge supported by CLAVIN

lajk

Datel si našel dalšího soupeře do Clash of the Stars! Zadluženému youtuberovi se nelíbí rivalovy dluhy Finský asistent hlavního trenéra končí na české střídačce! Jaká je budoucnost Kariho Jalonena? Hvězda Beverly Hills 90210 sdílela zdrcující zprávu ohledně svého zdravotního stavu. Rakovina se jí rozšířila

prima-living

Které houby už rostou a kam na ně vyrazit. Z lesa si můžeme přinést první hřiby, kozáky i holubinky Sladké jahody a kyselá rebarbora. Senzační kombinace ovoce a zeleniny vynikne v koláči, sirupu i džemu Bylinky, které sbíráme během června: Heřmánek, lípa, jitrocel, mateřídouška či řepík

Populární témata

Nejlepší filmy 2022 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby Mafia Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Partička Svařené víno MS v hokeji 2023 Tatarák podle Pohlreicha Filmy od Marvelu Aloe vera Program a výsledky MS v hokeji Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tabulky a skupiny MS v hokeji

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.