Suroviny
- telecí maso 700 g
- vejce 3 kusy
- kyselé okurky 3 kusy
- slanina ( - volitelné ) 150 g
- měkký salám 150 g
- cibule 2 kusy
- hořčice 2 lžíce
- kečup 2 lžíce
- sádlo 1 dávka
- mlěté hovězí maso 200 g
- bylinky 1 dávka
- grilovací koření 1 lžička
- vývar 500 ml
- pepř 1 špetka
Postup přípravy
1. Plátky telecího masa omyjeme, osušíme a naklepeme, aby zvětšily objem. Osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Naneseme slabou vrstvu mletého hovězího ochuceného grilovacím kořením a rozsekanými bylinkami. Do středů plátků pokládáme čtvrtku uvařeného vejce, kus cibule, špalíček slaniny a salámu a půl menší kyselé okurky. Dobře zavineme a ovážeme potravinářskou nití. Obalíme v hladké mouce.
2. Na pánvi rozpálíme sádlo a závitky zprudka po všech stranách opečeme dorůžova. Přeneseme je do pekáče. Ve výpeku osmažíme menší pokrájenou cibuli a přidáme k závitkům. Vše, co jsme dali do závitků – kromě mletého masa –, dáme i do pekáče. Přidáme kečup, podlijeme vývarem a přikryté pečeme hodinu v troubě.
3. Závitky vyndáme a odstraníme nitě. Omáčku rozmixujeme, dochutíme a zahustíme. Vrátíme do trouby a ještě provaříme. Výpek po stranách pekáče seškrabujeme a vracíme do omáčky. Nakonec prohřejeme závitky a podáváme s dušenou či vařenou trojbarevnou rýží.