Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Zapečené krůtí závitky s chřestem

4 porce
do 1 hodiny
Krůtí závitky s chřestem
Krůtí závitky s chřestem Autor: isifa.com
Použijte křupavý lahodný chřest jako náplň do masových závitků. Výsledek je chuťově vyvážený a vzhled pokrmu velmi efektní. Ideální třeba na romantickou večeři.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Chřest omyjte a velkoryse jej seřízněte na délku asi 12 cm. Ve vroucí osolené vodě jej povařte asi 2 minuty, slijte a v cedníku nechte řádně okapat.
  2. Krůtí plátky jemně naklepejte, osolte, opepřete a potřete bazalkovým pestem. Sýr nakrájejte na tenké plátky. Na každý řízek položte 3 stonky chřestu, na něj dejte plátek sýra a smotejte závitky, které zpevněte párátky.
  3. Závitky vložte do zapékací misky. Posypte jemně nasekaným česnekem, strouhankou, parmezánem a bazalkou. Zakapejte olivovým olejem a pečte ve vyhřáté troubě na 200 °C 20–25 minut dozlatova.
Reklama

Prima tip: Sýr Fontina je italský polotvrdý sýr z kravského mléka. Pokud ho neseženete, můžete ho nahradit sýrem typu Brie, Madelandem nebo Blaťáckým zlatem, které se dobře rozpékají.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama