Suroviny
- zelený chřest 500 g
- krůtí prsa (tenké plátky) 8 ks (každý asi 60 g)
- sůl
- bílý pepř (čerstvě namletý)
- Bazalkové pesto 8 lžiček
- sýr fontina 150 g
- česnek 2 stroužky
- strouhanka 50 g
- strouhaný parmazán 2 lžíce
- bazalka (nasekaná) 1 lžíce
- olivový olej 4 lžíce
Postup přípravy
- Chřest omyjte a velkoryse jej seřízněte na délku asi 12 cm. Ve vroucí osolené vodě jej povařte asi 2 minuty, slijte a v cedníku nechte řádně okapat.
- Krůtí plátky jemně naklepejte, osolte, opepřete a potřete bazalkovým pestem. Sýr nakrájejte na tenké plátky. Na každý řízek položte 3 stonky chřestu, na něj dejte plátek sýra a smotejte závitky, které zpevněte párátky.
- Závitky vložte do zapékací misky. Posypte jemně nasekaným česnekem, strouhankou, parmezánem a bazalkou. Zakapejte olivovým olejem a pečte ve vyhřáté troubě na 200 °C 20–25 minut dozlatova.
PRIMA TIP: Sýr Fontina je italský polotvrdý sýr z kravského mléka. Pokud ho neseženete, můžete ho nahradit sýrem typu Brie, Madelandem nebo Blaťáckým zlatem, které se dobře rozpékají.
Vyzkoušejte také hovězí závitky se sýrem podle návodného videoreceptu s Karolínou Kamberskou
Kompletní recept najdete ZDE: Závitky se sýrem a bylinkami a jižní zelenina z pánve