Suroviny
- mladý špenát 100 g
- feta sýr 2 bločky
- rajčatová omáčka 410 g
- slanina, nasekaná a opečená do křupava 8 plátků
- Vejce 4 ks
- Sůl
- Pepř
- Smetana 80 ml
- nastrouhaná mozzarella 100 g
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Špenát, natrhaný na malé kousky, rozdělte do 4 porcelánových misek (8–9 cm v průměru, 6 cm hlubokých).
- Feta sýr rozdrobte na špenát v každé misce a rajčatovou omáčku rozdělte rovnoměrně stejným způsobem.
- Na rajčatovou směs rozdělte opečenou slaninu.
- Do každé misky opatrně vyklepněte 1 vejce a ochuťte je solí a černým pepřem.
- Na vejce v každé misce dejte 2 lžičky smetany a navrch posypte nastrouhanou mozzarellou.
- Pečte v předehřáté troubě 15 minut nebo dokud vaječné bílky neztuhnou – jak moc, to už je na vaší chuti: na vejce naměkko či natvrdo.
- Prima tip: Také je můžete připravit ve velké zapékací míse, takže můžete zdvojnásobit ingredience.