Zapečená vejce se špenátem a slaninou
Zdroj: profimedia.cz
Zapečená vejce se špenátem a slaninou
Zdroj:
profimedia.cz
Moje hodnocení
6x
Tuhle lahůdku můžete připravit jako luxusní snídani, ale spíš se hodí na nevšední večeři. Dá se připravit i dopředu a uchovat v lednici, dokud je nebudete potřebovat upéct.
4 porce
30 minut
Suroviny
mladý špenát
100 g
feta sýr
2 bločky
rajčatová omáčka
410 g
slanina, nasekaná a opečená do křupava
8 plátků
Vejce
4 ks
Sůl
Pepř
Smetana
80 ml
nastrouhaná mozzarella
100 g
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 180 °C.
Špenát, natrhaný na malé kousky, rozdělte do 4 porcelánových misek (8–9 cm v průměru, 6 cm hlubokých).
Feta sýr rozdrobte na špenát v každé misce a rajčatovou omáčku rozdělte rovnoměrně stejným způsobem.
Na rajčatovou směs rozdělte opečenou slaninu.
Do každé misky opatrně vyklepněte 1 vejce a ochuťte je solí a černým pepřem.
Na vejce v každé misce dejte 2 lžičky smetany a navrch posypte nastrouhanou mozzarellou.
Pečte v předehřáté troubě 15 minut nebo dokud vaječné bílky neztuhnou – jak moc, to už je na vaší chuti: na vejce naměkko či natvrdo.
Prima tip: Také je můžete připravit ve velké zapékací míse, takže můžete zdvojnásobit ingredience.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.