Suroviny
Postup přípravy
Sušenky rozdrtíme a smícháme s rozměklým máslem. Vzniklé těsto namačkáme do formy a dáme na pět minut zapéct na 180 stupňů. Jedno a půl balení bílé čokolády rozpustíme ve vodní lázni. Půlku čokolády nakrouháme na kousíčky. V míse smícháme smetanu s tvarohem, ušleháme, přidáme želatinový ztužovač, rozpuštěnou čokoládu a nastrouhanou čokoládu. Vše promísíme a na závěr přidáme na kousky nakrájené jahody. Nalijeme na upečený korpus a dáme ztuhnout do chladu (nejlépe do druhého dne).Teplota: 100 a 180 °CVhodné pro vegetariány: anoObtížnost: pro mírně pokročiléPočet porcí: 5 Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: mezinárodníDoba přípravy: 20 minut Čas vaření: 30 minutRecipe category: chlazení, mrazení / moučník / pečení / zahříváníDezertWhite-chocolate cake
postup:
Sušenky rozdrtíme a smícháme s rozměklým máslem. Vzniklé těsto namačkáme do formy a dáme na pět minut zapéct na 180 stupňů. Jedno a půl balení bílé čokolády rozpustíme ve vodní lázni. Půlku čokolády nakrouháme na kousíčky. V míse smícháme smetanu s tvarohem, ušleháme, přidáme želatinový ztužovač, rozpuštěnou čokoládu a nastrouhanou čokoládu. Vše promísíme a na závěr přidáme na kousky nakrájené jahody. Nalijeme na upečený korpus a dáme ztuhnout do chladu (nejlépe do druhého dne).
Dezert
White-chocolate cake
Bílá čokoláda je dost sladká a takový byl podle Katčiných hostů i její moučník. Moc sladký...
Ingredience:
- 200 g bílé čokolády,
- 1 kelímek jahod,
- 250 ml smetany ke šlehání,
- 750 g tvarohu,
- 1 vanilkový cukr,
- 200 g sušenek Koko,
- 100 g másla
- 1 balení želatiny.