Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Vydatná polévka z kořenové zeleniny s kroupami a kuřetem

6 porcí
Vydatná polévka z kořenové zeleniny s kroupami a kuřetem
Vydatná polévka z kořenové zeleniny s kroupami a kuřetem Autor: isifa.com
Zima je ideální čas pro syté polévky, v kterých stojí lžíce. Vyzkoušejte polévku s variací kořenové zeleniny, kroupami a šťavnatým kuřecím masem.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Vývar uveďte do varu, přidejte do něj kuřecí stehna, cibuli a bylinky. Přikryjte pokličkou a na mírném ohni nechte pobublávat asi 20 minut, dokud maso nebude měkké.
  2. Očistěte a oloupejte všechnu zimní zeleninu, dobře ořezejte hlízu celeru a vše nasekejte nadrobno. Vyndejte kuřecí maso děrovanou naběračkou a dejte ho stranou.
  3. Všechnu zeleninu dejte do hrnce s vývarem, uveďte do varu a vmíchejte kroupy. Potom jej zakryjte, stáhněte oheň a nechte asi 30 minut pobublávat, dokud nebude zelenina měkká.
  4. Mezitím sundejte kuřecí maso ze steheních kostí, natrhejte ho nebo nasekejte a ohřejte. Polévku dochuťte solí a pepřem a naběračkou rozdělte do dvou misek. Navrch posypte kousky kuřecího masa a ozdobte petrželkou. Podávejte s pořádnými kusy chleba.
Reklama

Vydatná polévka z kořenové zeleniny s kroupami a kuřetem Foto: isifa.com

Vydatná polévka z kořenové zeleniny s kroupami a kuřetem. Foto: isifa.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama