Suroviny
- vepřové kotlety 4 ks
Marináda
- třtinový cukr 30 g
- jablečný džus (100%) 60 ml
- sójová omáčka 60 ml
- cibule 1/2 ks
- mořská sůl
- pepř
- špek (tuk na potření roštu)
- jablka
- meduňka
Postup přípravy
- Připravte si vepřové kotlety, osolte je a opepřete.
- V misce smíchejte jablečný džus, cukr, sójovou omáčku, nadrobno nasekanou cibuli a vše dobře promíchejte. Kotlety naložte do marinády a dejte do lednice, minimálně na jednu hodinu, ideálně přes noc.
- Připravte gril na přímé grilování. Naolejujte rošt. Maso před grilováním vyndejte z marinády a nechte okapat.
- Kotlety grilujte na přímém žáru 10–12 minut, během grilování je jednou otočte. Každé 2 minuty je přitom pootočte o 90 stupňů, aby se na nich vytvořila efektní mřížka.
- Zbytek marinády přelijte do pánvičky, vložte na gril a nechte převařit.
- Na další pánvičce rozpusťte máslo a opečte na něm nakrájené jablko zakápnuté javorovým sirupem. Sundejte z grilu, přisypte nakrájenou meduňku a promíchejte.
- Hotové kotlety sundejte z grilu a nechte 3 minuty odpočívat. Poté servírujte přelité převařenou marinádou a podávejte s pečeným jablkem..