VE VARU: Rychlé rybí curry s dýní a batáty podle Ondřeje Moliny
Zdroj: FTV Prima
VE VARU: Rychlé rybí curry s dýní a batáty podle Ondřeje Moliny
Zdroj:
FTV Prima
V páté epizodě kulinární show Ve varu představil kuchař Ondřej Molina recepty ve stylu zero waste. Nechte se inspirovat třeba tipem, jak zpracovat filet z bílé ryby a připravit z něj rychlou večeři inspirovaný Asií. Zeleninu můžete celkem volně zaměňovat podle stavu domácích zásob.
Postup přípravy
-
Rybu nakrájejte na stejně velké kousky, přendejte do velké mísy, přidejte ½ lžičky soli a spoustu čerstvě mletého černého pepře, polovinu limetkové šťávy a polovinu kurkumy. Jemně promíchejte a dejte do lednice odležet.
-
Nakrájejte cibuli nadrobno. Na pánvi rozehřejte olej na středním plamenu a cibuli opékejte do změknutí. Přidejte nastrouhaný zázvor, česnek nakrájený na tenké plátky, ½ lžičky soli, koření a zbývající kurkumu a vařte další 2 minuty, dokud se směs v pánvi nerozvoní. Vmíchejte rajčatový protlak a za stálého míchání ještě minutu restujte.
-
Nakrájejte na kostky oloupanou máslovou dýni a sladké brambory. Tuto směs přesuňte do pánve s cibulí a kořením a promíchejte.
-
Přilijte kokosové mléko, vodu, tamarindovou pastu, pokud ji používáte, špetku soli a černého pepře a vařte na středním plamenu 10-12 minut, dokud omáčka nezhoustne a nerozvoní se.
-
Přidejte marinovanou rybu do horké kokosové omáčky v pánvi a vařte 4-6 minut, dokud ryba není propečená. Během vaření ji vařečkou nalámejte na hrubé vločky.
-
Curry stáhněte z ohně, vmíchejte zbylou limetkovou šťávu a posypte čerstvým koriandrem a ihned podávejte s rýží.
-
PRIMA TIP: Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
-
Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE
Šéfkuchař Ondřej Molina
Zdroj: FTV Prima
Šéfkuchař Ondřej Molina
Zdroj:
FTV Prima