VE VARU: Rychlé rybí curry s dýní a batáty podle Ondřeje Moliny

Moje hodnocení
4x

V páté epizodě kulinární show Ve varu představil kuchař Ondřej Molina recepty ve stylu zero waste. Nechte se inspirovat třeba tipem, jak zpracovat filet z bílé ryby a připravit z něj rychlou večeři inspirovaný Asií. Zeleninu můžete celkem volně zaměňovat podle stavu domácích zásob.

2 porce
45 minut
asijská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Rybu nakrájejte na stejně velké kousky, přendejte do velké mísy, přidejte ½ lžičky soli a spoustu čerstvě mletého černého pepře, polovinu limetkové šťávy a polovinu kurkumy. Jemně promíchejte a dejte do lednice odležet.
  2. Nakrájejte cibuli nadrobno. Na pánvi rozehřejte olej na středním plamenu a cibuli opékejte do změknutí. Přidejte nastrouhaný zázvor, česnek nakrájený na tenké plátky, ½ lžičky soli, koření a zbývající kurkumu a vařte další 2 minuty, dokud se směs v pánvi nerozvoní. Vmíchejte rajčatový protlak a za stálého míchání ještě minutu restujte.
  3. Nakrájejte na kostky oloupanou máslovou dýni a sladké brambory. Tuto směs přesuňte do pánve s cibulí a kořením a promíchejte.
  4. Přilijte kokosové mléko, vodu, tamarindovou pastu, pokud ji používáte, špetku soli a černého pepře a vařte na středním plamenu 10-12 minut, dokud omáčka nezhoustne a nerozvoní se.
  5. Přidejte marinovanou rybu do horké kokosové omáčky v pánvi a vařte 4-6 minut, dokud ryba není propečená. Během vaření ji vařečkou nalámejte na hrubé vločky.
  6. Curry stáhněte z ohně, vmíchejte zbylou limetkovou šťávu a posypte čerstvým koriandrem a ihned podávejte s rýží.
  • PRIMA TIP: Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
  • Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Ondřej Molina

Instagram @chef_ondrejmolina


Přečtěte si také

Recepty