Druhá chuťovka s lososem
- uzený losos 50 g
- pomazánkové máslo 1 dávka
- zakysaná smetana 1 dávka
- kopr 1 snítka
- bageta 1 kus
- citron 1 kus
Postup přípravy
1. Sýrové tapas: Na plech dáme do kulatých formiček/tvořítek bez dna plátek másla a maličko cukru, na to tenké plátky jablíček, kolečko camembertu a až nakonec vyválené listové těsto. Všechny formičky upečeme v rozpálené troubě a před podáváním otočíme, aby nahoře byla jablíčka. Na talíři ozdobíme brusinkovým kompotem.
2. Lososové tapas: Vyšleháme do pěny pomazánkové máslo se zakysanou smetanou, solíme jen zlehka, a touto pěnou ozdobíme malé chlebíčky, které jsme si nakrájeli z bagetky. Poklademe je plátkem uzeného lososa a ozdobíme snítkou kopru a měsíčkem citronu.
3. Šunkovo-bylinkové tapas: Den předem si vyrobíme bylinkové máslo tak, že změklé máslo dobře promícháme s bylinkami, troškou soli a vytvoříme váleček, který necháme ve fólii v lednici dobře ztuhnout. Plátky celozrnné bagetky namažeme tímto bylinkovým máslem, ozdobíme natenko nakrájenou šunkou a olivou.