Druhý salát
- majonéza 150-200 g
První salát
- vejce 5 ks
Druhý salát
Postup přípravy
Uvaříme brambory, mrkev, červenou řepu a vejce. Sledě a cibuli nakrájíme na kostky, ostatní ingredience nastrouháme - každou zvlášť.Pak klademe všechno ve vrstvách. Ze začátku přijde sleď, pak cibule a na to dáme trošku majonézy. Pak na to dáme mrkev, brambory, opět majonézu, pak vejce a červenou řepu a na to zase majonézu.Necháme trošku uležet v lednici a podáváme.
Na druhý salátuvaříme hovězí maso doměkka a nakrájíme je na nudličky.Nakrájíme švestky na nudličky a ořechy nasekáme na drobné kousky.Každé vejce samostatné rozšleháme a usmažíme jako palačinky (omelety). Výsledek též nakrájíme na nudličky. Všechno smícháme dohromady, přidáme majonézu, sůl a pepř.
Na třetí salát si uvaříme mrkev a vejce, pak suroviny nastrouháme, rovněž jablko a sýr. Pak opět vrstvíme a mezi tím spojujeme majonézou a posolíme.