Dekorace
- strouhanka 100 g
- petržel
- sůl
Postup přípravy
Nejprve si dáme vařit vodu, kterou přivedeme k varu
Mezitím si vyválíme listové těsto na tenký plát
Na něj rozprostřeme nadrobený tvaroh, pokapeme smetanou a rozšlehaným vejcem a osolíme
Těsto zavineme a nakrájíme na menší kousky, které z obou stran zakončíme tak, aby nám náplň nevytekla
Dáme do vroucí vody
Když štrukle vyplavou na hladinu, jsou hotové
Do misky si připravíme zakysanou smetanu, jemně nakrájenou petrželku a zlehka opraženou strouhanku, vše dobře promícháme a dochutíme solí a pepřem
Podáváme teplé
Dozdobíme dle vlastní fantazie
Vařené štrukle s tvarohem
Ingredience:
- 1 listové těsto
- 1 tvrdý tvaroh
- 1 vejce
- 1 zakysaná smetana
- 100 g pražené strouhanky
- petrželová nať
- sůl