Na krém
- mléko 500 ml
Head
- smetana 500 ml
- cukr 40 g
- vanilkový lusk 1 ks
- olej
- máta
Postup přípravy
V míse rozmíchejte 2 lžíce vody a želatinu. Nechte 5 minut stát. Mističky jemně vymažte olejem. Smetanu spolu s cukrem a vanilkou krátce povařte. Přidejte želatinu a další 2 minuty povařte. Hmotu nalijte do misek a nechte v lednici vychladit.
Krém: do mísy dáme žloutky, cukr a vyškrábnutý lusk. Důkladně prošleháme. V kastrůlku zahřejeme mléko, ve kterém povaříme lusk z vanilky. Do žloutků nalijeme asi 1/3 teplého mléka a zašleháme a přilejeme ke zbytku mléka. Přidáme likér a ve vodní lázni mícháme do zhoustnutí.