Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Uzená česnečka s celestýnskými nudlemi

4 porce
do 30 minut
Uzená česnečka s celestýnskými nudlemi
Uzená česnečka s celestýnskými nudlemi Autor: archiv Prima
Dobrá česnečka je jako lék. Vytáhne vás z rýmy i z kocoviny. Varianta od Karolíny, domácí kuchařky je sytá díky celestýnským nudlím a má výraznou chuť nejen po česneku, ale i díky uzenému masu.
Reklama

Sledujte novou kulinární show Karolína, domácí kuchařka každou sobotu v 18.10 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Reklama

Postup

  1. Brambory překrájejte na čtvrtiny a dejte je do hrnce, který naplníte 800 ml studené vody. Přidejte uzené maso vcelku a vodu nechte dojít k varu. Osolte, ale opatrně, uzené už je slané… Přihoďte všechno koření (pepř, bobkový list a papriku) a vařte 15 minut.
  2. Připravte si nudle. Na těsto smíchejte v misce mouku, mléko, vajíčko a sůl, až vznikne řídké těsto. V pánvi upečte na másle postupně 2 palačinky. Položte je na sebe a nakrájejte z nich širší nudle.
  3. Uzené po 15 minutách vyjměte z hrnce, nakrájejte ho na malé kostičky a vraťte do polévky. Přidejte prolisované stroužky česneku a polévku vařte ještě 2 minuty. Ochutnejte, případně osolte, přidejte nudle, ozdobte nasekanou pažitkou a můžete podávat.
Reklama

Uzená česnečka s celestýnskými nudlemi  Foto:

Uzená česnečka s celestýnskými nudlemi, foto: archiv Prima

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama