Polévka
- brambory 5 ks
- vepřová krkovice (uzená, bez kosti, tepelně zpracovaná) 300 g
- sůl
- pepř celý 5 kuliček
- bobkový list 2 ks
- mletá sladká paprika (může být i uzená) 1 lžička
- česnek 7 stroužků
- pažitka (čerstvá, na ozdobu)
Nudle
- hladká mouka 50 g
- mléko 100 ml
- vejce 1 ks
- sůl špetka
- máslo 2 lžíce
Sledujte novou kulinární show Karolína, domácí kuchařka každou sobotu v 18.10 na Primě!
Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:
Odkaz
Karolína, domácí kuchařka
Každou SOBOTU v 18.00 na Primě vám Karolína Kamberská, matka tří dětí, kritička restaurací a lifestylová novinářka představí zdravé, ale zároveň chutné recepty, které lze...
Postup přípravy
- Brambory překrájejte na čtvrtiny a dejte je do hrnce, který naplníte 800 ml studené vody. Přidejte uzené maso vcelku a vodu nechte dojít k varu. Osolte, ale opatrně, uzené už je slané… Přihoďte všechno koření (pepř, bobkový list a papriku) a vařte 15 minut.
- Připravte si nudle. Na těsto smíchejte v misce mouku, mléko, vajíčko a sůl, až vznikne řídké těsto. V pánvi upečte na másle postupně 2 palačinky. Položte je na sebe a nakrájejte z nich širší nudle.
- Uzené po 15 minutách vyjměte z hrnce, nakrájejte ho na malé kostičky a vraťte do polévky. Přidejte prolisované stroužky česneku a polévku vařte ještě 2 minuty. Ochutnejte, případně osolte, přidejte nudle, ozdobte nasekanou pažitkou a můžete podávat.