Na těsto
- olej 1 dávka
Na tvaroh
- cukr 1 dávka
Na čokoládovou polevu
- máslo 1 dávka
Postup přípravy
1
Do misky dáme 6 žloutků, do toho rozmícháme 6 lžic moučkového cukru a 6 lžic polohrubé mouky s práškem do pečiva
Na to nalejeme trochu oleje, rozmícháme a přidáme do těsta rozšlehaný sníh z bílků
Těsto pořádně zamícháme a nalejeme na plech, kde je pečicí papír
Pečeme na 170 °C asi 13 – 15 minut
2
Mezitím si uděláme tvaroh, který smíchám s vanilkovým cukrem, přiliju trochu rozpuštěného másla a nasypu do tvarohu moučkový cukr, dle chuti zamíchám a dám vychladit do lednice
3
Když je těsto do zlatova upečené, tak ho vyndám a nechám vychladnout asi 10 minut, sundám ho z plechu, obrátím a sloupnu z těsta opatrně pečící papír
Vložím zpět opatrně do pekáče, aby se nám nepřetrhlo
4
Na těsto namažu tvaroh, který smíchám s na plátky nakrájenými jahodami
Ve vodní lázni si pak udělám čokoládu s máslem
Až je čokoláda krásně tekutá, naleji to na tvaroh, rozetřu a vložím ztuhnout do lednice