Na placičky
- tuňák 3 plechovky
- sterilovaná cizrna 200 g
- koriandr (čerstvý) 1/4 hrnku
- feta 100 g
- citronová šťáva (z 1 citronu)
- citronová kůra (z 1 citronu)
- škrobová moučka 4 lžičky
- sůl
- čerstvě namletý pepř
- olej (na smažení)
Na tzatziki
- okurka 1/2 ks
- řecký jogurt 250 ml
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Při podávání
- pita chléb 4 ks
- listový salát
Postup přípravy
- Placičky: Tuňáka nechte důkladně odkapat a smíchejte ho se všemi ingrediencemi kromě oleje.
- Ze směsi udělejte stejně velké koule a rozmáčkněte je na placky. Nechte je pár minut odpočívat v lednici.
- Rozehřejte na pánvi olej a osmažte na něm placičky dozlatova. Dejte stranou.
- Tzatziki: Smíchejte nastrouhanou okurku s jogurtem a ochuťte solí a pepřem.
- Podávání: Pita chleby naplňte tuňákovými placičkami, salátovým listem a trochou tzatziky.