Suroviny
- máslo (změklé) 350 g
 - mouka (s kypřícím práškem) 350 g
 - cukr krupice 350 g
 - vejce (středně velké) 6 ks
 - vanilkový extrakt pár kapek
 - mléko 3 lžíce
 - bílá čokoláda 1 tabulka
 - mléčná čokoláda 1 tabulka
 - hořká čokoláda 1 tabulka
 
Na čokoládovou polevu
- smetana ke šlehání 300 ml
 - hořká čokoláda 200 g
 - vanilkový extrakt pár kapek
 - barevné zdobení (pár čokoládových hvězdiček na ozdobu)
 
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 190 °C, u plynové na stupeň 5.
 - Do větší mísy dejte máslo, mouku, cukr, vejce, vanilkový extrakt a mléko a uhněťte hladké těsto. Směs rozdělte do 3 misek. Do jedné vmíchejte bílou čokoládu a rovnoměrně ji rozložte na dno formy. Do druhé vmíchejte mléčnou čokoládu a rozložte do další formy, potom to samé udělejte s tmavou čokoládou a směs vložte do zbývající formy.
 - Vložte formy do trouby, 2 na horní příčce, 1 na spodní. Pečte 25–30 minut, dokud jednotlivé díly nenakynou a nebudou na omak natvrdlé. Díl na spodní příčce trouby bude možná potřebovat 5 minut navíc, protože se neupekl stejně rychle jako ty na horní, záleží na typu trouby. Vyjměte z trouby a nechte ve formách stydnout asi 5 minut, potom korpusy vyndejte a dejte stranou úplně vychladnout.
 - Poleva: Smetanu přiveďte do varu a přelijte jí nalámanou čokoládu. Míchejte, dokud se čokoláda úplně nerozpustí a dokonale nesmísí. Doporučujeme použít tyčový mixér. Potom vmíchejte vanilkový extrakt a nechte směs vychladnout. Dokud bude směs ještě tekutá, vyšlehejte ji do konzistence na potírání.
 - Díl z bílé čokolády dejte na talíř a namázněte trochou polevy, navrch položte díl z mléčné čokolády. Opět jej namažte trochou polevy a navrch položte díl z tmavé čokolády. Zbytek polevy namažte navrch a strany dortu. Na ozdobu posypte hvězdičkami z bílé čokolády. Až do podávání uchovejte dort v chladnu.
 - PRIMA TIP: Jednotlivé díly dortu, zabalené jednotlivě, můžete uchovat v mrazáku i 3 měsíce. Před potíráním polevou, nechte díly pomalu rozmrznout. Nedoporučujeme zamrazit celý hotový dort.