3. chuťovky
Postup přípravy
Na první chuťovky smícháme přírodní sýr, křen a vyšlehanou smetanu, dochutíme solí a pepřem, pečivo namažeme vzniklou pomazánkou, poklademe plátem šunky, ozdobíme rajčetem a bylinkami.
Na druhé nastrouháme najemno (v rukavicích) syrovou řepu, přidáme nastrouhanou kůru z pomeranče, skořici a alkohol, přimícháme cukr a sůl. Dále si připravíme dvě vrstvy pečicího papíru, na kterou dáme půlku směsi a na ni pak položíme lososa bez kůže, pak pokryjeme zbytkem směsi. Lososa zabalíme do papíru a pak ještě do potravinové fólie a důkladně utáhneme (dobré je rybu na marinování v ledničce zatížit např. hrncem a marinádu nechat působit dva dny, jednou otočit). Před podáváním marinádu seškrábeme lžící, lososa opláchneme ve studené vodě a osušíme. Následně jej nakrájíme tenké plátky, které klademe na pečivo pomazané směsí přírodního smetanového sýru, vyšlehané smetany, pažitky, soli a pepře (lze přidat i pár kapek citrónové šťávy). Ozdobíme kouskem citrusu.
Papriky opečeme (buď pod grilem, nebo nad plynovým sporákem), zapaříme v mikroténovém sáčku a pak lehce zbavíme slupky. Pak je očistíme a naplníme směsí ricotty a fety (můžeme přidat bylinky dle chuti). Podáváme studené nebo ještě dáme na chvilku zapéct do trouby a podáváme s kouskem pečiva či citrónu.