Head
Dezert
- lečo
- sýr
Na lečo
- sůl 1 dávka
Head
- máslo 150 g
Postup přípravy
1 Ve vodě rozpustíme tuk, do kterého přidáme směs na těsto. Rychle mícháme, aby se směs nepřipalovala, a až je těsto hladké, tak ho dáme vychladnout. Do vychladlého těsta zašleháme tři celá vejce. 2. Těsto dáme do „zdobičky“ a vytvoříme malé věnečky o třícentimetrovém průměru. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut. Vychladlé věnečky rozkrojíme napůl a naplníme krémem. Pocukrujeme.3. Na krém zahřejeme dvě třetiny mléka a ve zbylé třetině rozmícháme směs na přípravu krému. Vmícháme do teplého mléka a vaříme jako pudink. Utřeme máslo s cukrem a přidáme vychlazený pudink, kterým pak plníme věnečky. Teplota: 160 a 100°CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: česká/ francouzskáDoba přípravy: 2 - 3 hodinyČas vaření: 2 - 3 hodiny včetně chladnutíRecipe category: moučník/ pečení/vaření Předkrm:Toustový košíček
postup:1. Na lečo dáme na rozpálený tuk nakrájenou cibuli a usmažíme do zlatova, přidáme plátky klobásy, rajčata a papriku předem nakrájenou na plátky a ochutíme solí a pepřem. Dusíme do změknutí, až se skoro vyvaří šťáva.
2. Válečkem na nudle rozválíme plátky chleba na vále na slabé placky. Každou stranu uprostřed nařízneme směrem do středu (asi 2 cm). Plátky chleba složíme do košíčků, dáme do formiček na muffiny. Do košíčků dáme lečo a navrch položíme srdíčko ze sýra. Vložíme do trouby a pečeme do růžova.
3. Při podávání na kulatý plátek ananasu položíme košíček, který ozdobíme dle vlastní fantazie.