Jogurtovo-česnekový dip
- zakysná smetana 2 lžíce
- jogurt 250 ml
Salsa
- koření chilli 1 lžíce
Placka
- voda - -
Náplň tortill
- cibule 1 ks
- rajče 300 g
Guacamole
- paprička - -
Náplň tortill
- kmín - -
Guacamole
- zakysaná smetana 100 ml
Postup přípravy
Placka: z kukuřičné mouky, soli, lžičky octa a vody vypracujeme tuhé těsto, které vyválíme na tenké placky a pečeme buďto suché na plotýnce nebo na nevymazané teflonové pánvi.
Náplň: papriky a cibuli nakrájíme na tenké nudličky, cherry rajčátka nakrájíme na čtvrtky, cibuli spaříme horkou vodou. K surovinám v míse přidáme olivový olej a koření a necháme chvíli nasáknout.Mezitím rozpálíme pánev a zeleninovou směs zprudka orestujeme, až změkne. Ubereme teplotu a postupně přidáme fazole.Zredukujeme šťávu a nakonec přidáme na kousky natrhaný ledový salát.
Jogurtovo-česnekový dip: česnek utřeme nebo nastrouháme nadrobno a přidáme do předem připraveného bílého jogurtu. Můžeme přidat i asi dvě lžíce zakysané smetany. Osolíme, opepříme, a dobře promícháme.
Guacamole: avokádo oloupeme a nakrájíme na kousky, smícháme s kořením, zjemníme zakysanou smetanou, v případě potřeby přidáme trošku vody.
Mexická salsa: rajčata vyklopíme do kastrůlku a podusíme. Přidáme česnek, koriandr, chilli a trochu vody. Svaříme do požadované hustoty omáčky.