Suroviny
- rostlinný olej 2 lžíce
- žlutá curry pasta 3 lžíce
- cibule (na tenké půlměsíčky) 1 ks
- kuřecí stehenní řízek (bez kůže, nakrájené na proužky) 500 g
- česnek (rozdrcený) 2 stroužky
- chilli papričky (nakrájená na plátky) 1 ks
- červená paprika (červená paprika, nakrájená na tenké proužky) 1 ks
- zázvor (oloupaný a nadrobno nakrájený)
- cuketa (rozkrojená po délce na čtvrtky a pak rozkrájená napříč) 3 ks
- kokosové mléko 300 ml
- koriandr
- limetková šťáva 2 lžíce
- sůl
- pepř
- arašídy (opražené)
- rýže
Postup přípravy
- V silnostěnném kastrolu nebo velké hluboké pánvi rozehřejte olej na středním plameni.
- Přidejte kari pastu a cibuli a smažte, až cibule zprůsvitní, asi 5 minut.
- Přidejte kousky kuřete, česnek, papričku, papriku a zázvor a smažte dál, až bude kuře křehké, asi 5 minut.
- Podle chuti osolte a opepřete.
- Vmíchejte cuketu, kokosové mléko, koriandr a limetovou šťávu.
- Uveďte do varu a krátce povařte, jen aby cuketa zvláčněla.
- Je-li třeba, osolte a opepřete. Podávejte s rýží, posypané opraženými arašídy.