Suroviny
- kuřecí maso 1 kg
- mléko 1 l
- pasta 1 lžíce
- žampion
- cuketa
- bambus
- rajče
- rýže 1 kg
Postup přípravy
Na oleji osmahneme lžíci pasty z červeného kari až do zesklovatění
Přidáváme syrové maso nakrájené na nudličky, cuketu, žampiony, bambus
Zalijeme kokosovým mlékem
Necháme vařit, dokud směs nezhoustne
Nakonec přidáme lžíci cukru a těsně před servírováním vhodíme do směsi celá cherry rajčata
Hlavní chod
Thajské kuře na červeném kari
Ingredience:
- 1 kg kuřecího masa
- 1 l kokosového mléka
- 1 lžíce pasty z červeného kari
- čerstvé žampiony nebo konzerva zavařených
- 1 menší cuketa
- 1 konzerva bambusových plátků
- cherry rajčata
- bazalka
- 1 kg jasmínové rýže.