Suroviny
- parmazán
- těstoviny (garganelli)
- telecí hrudí
- bílé víno 1 dcl
- mléko 1 dcl
- smetana
- loupaná rajčata
- hrášek
- mrkev
- petržel
- řapíkatý celer
- šalotka
- česnek 1 stroužek
- bazalka
- oregano
- olivový olej
- sůl
- pepř
Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!
Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:
Odkaz
Teď vaří šéf!
Vítejte v kuchařské škole ZDEŇKA POHLREICHA, šité na míru běžné domácí kuchyně. V každém díle předvede Šéf recepty, které dohromady tvoří perfektně sladěné menu.
Postup přípravy
- Telecí maso umelte. V hrnci nechte rozehřát olivový olej a připravte si zeleninový základ: do hrnce přisypte nadrobno nakrájenou šalotku, česnek, mrkev, petržel a řapíkatý celer. Orestujte a až zelenina změkne, vložte maso. Osolte a opepřte, přisypte čerstvé oregano, zalijte bílým vínem a vmíchejte loupaná rajčata a trochu mléka.
- Nechte hodinu povařit, pak přidejte čerstvou bazalku a kapičku smetany. Nakonec přisypte hrášek. Ragú smíchejte s těstovinami a trochou parmazánu.
- Nandejte na talíř, přisypte ještě strouhaný parmazán a zakápněte olivovým olejem.