Suroviny
- Těstoviny 400 g
- čerstvý zelený hrášek 300 g
- zelený chřest 300 g
- Pesto 100 g
- Citronová kůra 2 lžíce
- citronová štáva 2 lžíce
- Olivový olej 2 lžíce
- čerstvá máta 1 hrst
- Sůl
- Pepř
- parmazán
Postup přípravy
- Nejdříve si dejte vařit vodu na těstoviny a nezapomeňte ji pořádně osolit, voda by měla být slaná téměř jako voda mořská. A protože každý z vás bude používat jiný typ těstovin, vařte je podle návodu výrobce. Vždy je lepší se řídit sám sebou, takže ochutnat, aby těstoviny byly tak akorát na skus.
- Chřest s jarním hráškem nechte spařit na jednu až dvě minutky v horké vodě, aby lehce změkly. Můžete využít i vodu s těstovinami a hrášek i s chřestem tam na poslední minutku přihodit. Jen opatrně, vždy je lepší mít chřest lehce tvrdší, takže stačí opravdu chvilička. Vše sceďte a přidejte na rozpálenou pánev společně s kapkou olivového oleje, pestem, citronovou kůrou i šťávou.
- Pesto můžete mít koupené a nebo si během chviličky udělat své vlastní. Všichni znáte pesto klasické, bazalkové, ale na stejném principu můžete udělat pesto úplně z čehokoliv. Využijte třeba slunečnicových semínek, čerstvého hrášku v kombinaci s olivovým olejem a parmazánem.
- Nakonec dochuťte solí, pepřem a pár hoblinkami parmazánu.