Těstoviny s hráškovým pestem
Zdroj: KitchenStory.cz
Těstoviny s hráškovým pestem
Zdroj:
KitchenStory.cz
Moje hodnocení
28x
Barvy na talíři jsou jednoduše neodolatelné a jaro z něj úplně čiší. Ne nadarmo se totiž říká, že jíme i očima.
4 porce
30 minut
Suroviny
Těstoviny
400 g
čerstvý zelený hrášek
300 g
zelený chřest
300 g
Pesto
100 g
Citronová kůra
2 lžíce
citronová štáva
2 lžíce
Olivový olej
2 lžíce
čerstvá máta
1 hrst
Sůl
Pepř
parmazán
Postup přípravy
Nejdříve si dejte vařit vodu na těstoviny a nezapomeňte ji pořádně osolit, voda by měla být slaná téměř jako voda mořská. A protože každý z vás bude používat jiný typ těstovin, vařte je podle návodu výrobce. Vždy je lepší se řídit sám sebou, takže ochutnat, aby těstoviny byly tak akorát na skus.
Chřest s jarním hráškem nechte spařit na jednu až dvě minutky v horké vodě, aby lehce změkly. Můžete využít i vodu s těstovinami a hrášek i s chřestem tam na poslední minutku přihodit. Jen opatrně, vždy je lepší mít chřest lehce tvrdší, takže stačí opravdu chvilička. Vše sceďte a přidejte na rozpálenou pánev společně s kapkou olivového oleje, pestem, citronovou kůrou i šťávou.
Pesto můžete mít koupené a nebo si během chviličky udělat své vlastní. Všichni znáte pesto klasické, bazalkové, ale na stejném principu můžete udělat pesto úplně z čehokoliv. Využijte třeba slunečnicových semínek, čerstvého hrášku v kombinaci s olivovým olejem a parmazánem.
Nakonec dochuťte solí, pepřem a pár hoblinkami parmazánu.