Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Těstoviny s hráškovým pestem

4 porce
do 30 minut
Těstoviny s hráškovým pestem
Těstoviny s hráškovým pestem Autor: KitchenStory.cz
Barvy na talíři jsou jednoduše neodolatelné a jaro z něj úplně čiší. Ne nadarmo se totiž říká, že jíme i očima.
Reklama

Suroviny (4 porce)

Reklama

Postup

  1. Nejdříve si dejte vařit vodu na těstoviny a nezapomeňte ji pořádně osolit, voda by měla být slaná téměř jako voda mořská. A protože každý z vás bude používat jiný typ těstovin, vařte je podle návodu výrobce. Vždy je lepší se řídit sám sebou, takže ochutnat, aby těstoviny byly tak akorát na skus.
  2. Chřest s jarním hráškem nechte spařit na jednu až dvě minutky v horké vodě, aby lehce změkly. Můžete využít i vodu s těstovinami a hrášek i s chřestem tam na poslední minutku přihodit. Jen opatrně, vždy je lepší mít chřest lehce tvrdší, takže stačí opravdu chvilička. Vše sceďte a přidejte na rozpálenou pánev společně s kapkou olivového oleje, pestem, citronovou kůrou i šťávou.
  3. Pesto můžete mít koupené a nebo si během chviličky udělat své vlastní. Všichni znáte pesto klasické, bazalkové, ale na stejném principu můžete udělat pesto úplně z čehokoliv. Využijte třeba slunečnicových semínek, čerstvého hrášku v kombinaci s olivovým olejem a parmazánem.
  4. Nakonec dochuťte solí, pepřem a pár hoblinkami parmazánu.
Reklama

Těstoviny s hráškovým pestem Foto:

Těstoviny s hráškovým pestem Foto:

Těstoviny s hráškovým pestem Foto:

Těstoviny s hráškovým pestem, foto: KitchenStory.cz

KITCHEN STORY

Kitchen Story Foto:

… aneb manželé v kuchyni!

Ze začátku to bylo vaření pro pár přátel a rodinu, ale pak se z toho stalo něco víc. Jirka a Marika se rozhodli, že se se svými každodenními zážitky, zkušenostmi a postřehy z kuchyně chtějí podělit a tak vznikl food blogKITCHEN STORY, kterému věnují každičkou volnou chvilku. Jejich obrovská výhoda je v tom, že jsou na to dva.  

Marika má ráda jednoduchou kuchyni o pár ingrediencích, která nezabere moc času a také zastává úlohu fotografa a stylisty. Jirka má radši větší výzvy, a proto se často pouští do složitějších receptů, navštěvuje kurzy vaření a různé kulinářské soutěže. Skloubením svých vlastností dokážou blogu propůjčit daleko rozmanitější pohled na život v kuchyni i mimo něj.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama