Suroviny
- uzený bůček (nebo anglická slanina, na kostičky) 100–150 g
- vařené brambory 400 g
- červená cibule (na půlkolečka) 1 ks
- vejce 6 ks
- bylinky (libeček, petržel, pažitka, nasekané)
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Připravte selskou omeletu podle návodného videoreceptu s Těhotným kuchařem
Postup přípravy
- Do pánve jebni uzený bůček nebo anglickou slaninu. Přilij asi 2 lžíce vody a zapni na poloviční výkon. Ta voda ti pomůže v tom, že se ten bůček začne postupně zahřívat a pouštět svůj tuk. Mezitím se ti odvaří ta voda a hezky to tak opečeš bez toho, abys to spálil.
- Opečený bok dej stranou a přihoď vařený brambory. Postupně opékej, než ti začnou zlátnout. Přihoď červenou cibuli a pokračuj v restovačce.
- Do pánve vrať ten opečený bůček. Lehce ti zchladnul, takže ho dostaň zpátky na provozní teplotu. Hezky si to porychtuj, abys to měl rovnoměrně rozprostřený.
- Vyšlehej si vejce s nasekanýma bylinkama, solí a pepřem. Já dal libeček, petržel a šnytlik.
- Vajíčka vlij do pánve tak, abys to měl rovnoměrně, a hlavně ve všech okrajích. Teď to nech 3-4 minuty být. Potřebuješ, aby ti ty okraje ztuhly a lehce se nadzvedly.
- Abys to jak Vojta nemusel přes talíř obracet, dáš to do trouby na 180 °C, horký vzduch, 3-6 minut, podle toho, jak chceš mít vajíčka hotový.
- Nepřilnavá pánev s rukojetí může do trouby až na 220 °C. Přidej si k tomu nějakou nakrájenou zeleninku. Mládež do 15 let má povolenej kečup, dospělí chilli omáčku. Na to, že je to ze zbytků, je to petelice.
Vyzkoušejte také španělskou tortillu s chorizem podle videoreceptu se Zdeňkem Pohlriechem
Kompletní recept najdete ZDE: Španělská tortilla s klobásou chorizo