Suroviny
- kuřecí maso 500 g
- vepřové maso 500 g
- šunka 10 kus
- sýr 10 kus
- houby 1 plechovka
- slanina 100 g
- cibule
- sýr 200 g
- vejce
- mléko
- strouhanka
- mouka
- koření provensálské
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Vepřovou panenku nakrájíme na plátky, naklepeme a ochutíme solí, pepřem a trochou provensálského koření
Poklademe sýrem a šunkou
Maso zatočíme do válečku, obalíme v trojobalu a usmažíme
Z kuřecích prsou uděláme kapsu, kterou naklepeme, osolíme a opepříme
Na pánev dáme pokrájenou anglickou slaninu, cibulku a žampiony
Orestujeme a přidáme na kostičky nakrájenou Nivu
Směsí naplníme kapsu
Opečeme na pánvi a dáme do trouby zapéct
Do výpeku přidáme trochu másla, zaprášíme hladkou moukou a podlijeme trochou vývaru
Vznikne sosík na přelití kuřecího masa
Na talíř dáme do kříže dva druhy masa a opékané brambory s rýží
Můžeme podávat s různými druhy omáček
Hlavní chod
Talíř dvou chodů
Ingredience:
- 500 g kuřecích prsou
- 500 g vepřové panenky
- 10 plátků šunky
- 10 plátků sýru Eidam
- 1 plechovka žampionů
- 100 g anglické slaniny
- 1 cibule
- 200 g sýru Niva
- 1 vejce
- mléko
- strouhanka
- hladká mouka (na trojobal)
- provensálské koření
- sůl, pepř