Suroviny
- sušenka 100-150 g
- máslo 60 g
- tvaroh 250 g
- mascarpone 250 g
- smetana 285 ml
- čokoláda 300 g
- malina 200 g
Postup přípravy
Máslové sušenky rozdrtíme a zapracujeme do nich máslo. Vláčnou hmotu rovnoměrně naneseme na dno dortové formy a dáme do lednice.
Tvaroh na krém necháme na cedníku okapat. Pak jej v misce jemně prošleháme a vmícháme mascarpone a šlehačku. Nakonec vmícháme bílou čokoládu, kterou nejprve rozpustíme ve vodní lázni a vyšleháme. Hotový krém nalijeme na korpus, ozdobíme malinami a necháme v lednici minimálně 3 hodiny ztuhnout.
Dezert
Sýrový koláč s bílou čokoládou a malinami
Ingredience:
- 100 – 150 g máslových sušenek
- 60 g másla
- 250 g tvarohu
- 250 g mascarpone
- 285 ml smetany ke šlehání
- 300 g bílé čokolády
- 200 g malin