Suroviny
- kuřecí stehno (spodní díly kuřecích stehen, paličky, celá stehna nebo prsíčka) 1 kg
- limetková šťáva 1/2 hrnku
- česnek (jemně nasekaný) 2 stroužky
- worcesterová omáčka 1 lžíce
- sůl po 1 lžičce od každého
- máslo (rozehřáté) 2 lžíce
- limetková kůra 2
- koriandr (nasekaný čerstvý) 1/2 hrnku
- limetka ( klínky na ozdobu)
Postup přípravy
- Do velkého vzduchotěsně uzavíratelného pytlíku dejte kuřecí maso, limetovou šťávu, česnek, worcester, sůl a pepř. Pytlík uzavřete a protřepávejte jím, aby se ingredience smíchaly a kuře se jimi rovnoměrně obalilo. Dejte do lednice vychladit nejméně na 30 minut, nejlépe na 8 hodin.
- Předehřejte troubu na 220 °C a tukem namastěte pekáč. Kuře vyndejte z pytlíku děrovanou lžící tak, aby se marináda zachovala, a naaranžujte maso v jedné vrstvě na pekáč.
- Kuře potřete rozpuštěným máslem a dochuťte další solí a pepřem podle chuti. Pečte asi 20 minut, potom pekáč vyndejte a maso potřete zachovalou marinádou. Pečte dalších 20–30 minut, dokud maso nebude propečené a vytékající šťávy nebudou čisté. (Doba pečení může být různá, podle různých druhů kuřete).
- Vyndejte z trouby a posypte nastrouhanou limetovou kůrou a čerstvým koriandrem.