Suroviny
- rýže 1 dávka
- křen wasabi 1 dávka
- sójová omáčka 1 dávka
- řasa nori 1 dávka
- losos 50 g
- surimi tyčinky 5 kus
- naložené mušle 1 konzerva
- avokádo 1 kus
- okurka 1 kus
- rýžový ocet 1 dávka
- sůl 1 dávka
- zázvor 1 sáček
Postup přípravy
Rýži uvaříme dle návodu, po uvaření přidáme rýžový ocet a rychle zchladíme
Kdo chce, může přidat trochu cukru a soli
Řasu změkčíme pod vlhkou utěrkou a naneseme vrstvu rýže
Na rýži klademe požadovanou náplň v tenkém proužku
Ryby a korýše můžeme zkombinovat s proužky lahůdkové cibulky nebo jen z avokáda a okurky udělat vegetariánské sushi
Následně zabalíme pomocí rohože do rolky, kterou nakrájíme ostrým nožem na šest stejných porcí
Podáváme s nakládaným zázvorem, wasabi, sójovou omáčkou a švestkovým vínem, jíme hůlkami