Postup přípravy
Vejce, cukr a rozpuštěné máslo vyšleháme společně ve větší míse. Poté přidáme do vyšlehané směsi mouku, holandské kakao a opět prošleháme. Dále si rozpustíme nalámanou čokoládu. Čokoládu následně přidáme do vyšlehané směsi a ještě jednou prošleháme. Vyšlehanou směs na chvíli odstavíme, aby si odpočinula.
Mezitím si připravíme třeba hrnečky, do kterých budeme plnit připravenou čokoládovou směs. Nádobky vymažeme máslem, vysypeme hladkou moukou a do nádob poté dávkujeme směs přibližně tři centimetry pod okraj. Budoucí suflé pak dáme do předem předehřáté trouby na 200°C a pečeme 13 - 15 minut. Důležité je, aby suflé zůstalo uvnitř trochu tekuté.
Po upečení vyklopíme dezert opatrně na talířek - suflé je velice křehké.