Hlavní chod
- brambory 1 kg
Salát z čínského zelí s mandarinkami
- mandarinka
Postup přípravy
Vepřové plecko odblaníme, pokrájíme na kostky a dáme do menší hlubší formy vymazané máslem. Osolíme, opepříme a pečeme asi 1,5 hodiny. Pak přidáme kolečka pórku a nakrájené, nasucho orestované žampiony. Vše přidáme k masu a zapečeme ještě 10 minut. Mezitím si zvlášť vyšleháme šlehačku s 1 vejcem a špetkou soli do pěny a masovou směs zalijeme. Nakonec maso posypeme strouhaným sýrem a zapečeme dozlatova.
Bramborová kaše
Ingredience: 1 kg brambor250 ml mléka100 g máslašpetka Vegety
postup:
Brambory oloupeme, osolíme podle chuti a uvaříme doměkka. Pošťoucháme, přidáme horké mléko s máslem a vyšleháme do pěny. Dochutíme špetkou Vegety.
Salát z čínského zelí s mandarinkami
Ingredience: ½ čínského zelíkompotované mandarinky
postup:
Čínské zelí pokrájíme, přidáme kompotované mandarinky a vše smícháme. Podáváme před hlavním jídlem, aby se zelí nerozmočilo a bylo křupavé. Ničím nedochucujeme.
Hlavní chod
Šuba s bramborovou kaší a salátem z čínského zelí s mandarinkami
Ingredience:
- 1 kg vepřového plecka
- ½ pórku
- 200 g žampionů
- sůl, pepř
- máslo
- 1 šlehačka ke šlehání
- 1 vejce
- 150 g strouhaného sýra