Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Steak s hranolky a bylinkovou majonézou

4 porce
do 1 hodiny
Steak s hranolky a bylinkovou majonézou
Steak s hranolky a bylinkovou majonézou Autor: Gurmet
Steak je pokládán spíš za angloamerickou specialitu, ve Francii a zejména v Paříži je však klasickým jídlem v tradičních bistrech. Připravuje se ze šťavnatého roštěnce a vždy ho doprovází šik štíhlé pommes frites a často i lahodná majonéza.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Brambory nakrájejte podélně na plátky a pak na tenké hranolky. Dejte je do mísy s ledovou vodou a nechte stranou. Pak je slijte a pečlivě osušte utěrkou.
  2. Do pánve vlijte asi 2 cm oleje a do studeného (!) vsypte osušené hranolky. Na středním plameni je pozvolna smažte asi 15 až 20 minut (občas pánví potřeste), až budou krásně zlatavé.
  3. Steak smažte z každé strany 6–10 minut podle toho, jak ho chcete mít propečený. Ochuťte. Podávejte s bylinkovou majonézou.
Reklama

Steak s hranolky a bylinkovou majonézou  Foto: Gurmet

Steak s hranolky a bylinkovou majonézou. Foto: Gurmet

 

Gurmet - květen 2014

Gurmet – Vaše škola vaření

O měsíci květnu se říká, že je měsícem lásky. V zahrádkách se také začíná objevovat první zelenina a stromy jsou obsypané květy. Toto všechno jsme vzali v potaz, a téma lásky a čerstvosti se proto prolíná celým květnovým číslem Gurmetu. Na gastronomický výlet jsme se tentokrát vydali do Francie, takže tu najdete jak svatební menu, včetně atypického dortu složeného ze slaďoučkých profiterolek, tak další dobroty z této země labužníků a milovníků života. Francouzský citronový koláč vás naučíme dokonce krok za krokem! Naleznete tu také známé i méně známé recepty na přípravu sladké karotky či oblíbeného kuřecího masa. Zdravá, ale přesto chutná jídla jsme zvolili z lokálních čerstvých surovin, takže v květnovém Gurmetu je opravdu na co se těšit!

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama