Suroviny
- smetana 2 lžíce
- hladká mouka 20 g
- máslo 80 g
- cibule 500 g
- zeleninový vývar 1 l
- portské víno 2 lžíce
- bílá veka (opečená - volitelné ) 4 plátky
- ementál 75 g
- žloutek 1 ks
Postup přípravy
Máslo rozehřejeme a na něm zpěníme cibuli při mírné teplotě a smažíme dozlatova, zasypeme moukou, osmahneme a zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a při mírné teplotě vaříme 15 minut, poté dochutíme portským vínem.Bagetu nebo bílý chléb opečeme z obou stran dozlatova a potom posypeme strouhaným sýrem, který jsme smíchali se žloutkem a smetanou.Polévku nalijeme do misek, položíme na ni bagetu se sýrem a pár minut zapečeme v troubě a ihned podáváme.