Suroviny
Postup přípravy
Zvlášť ušleháme bílky s trochou cukru
Žloutky, vanilkový cukr, dvě lžíce teplé vody a cukr vyšleháme do pěny
Lehce vmícháme mouku s kakaem a trochou prášku do pečiva, postupně také sníh
Nakonec přidáme vychladlé máslo
Pečeme při 170 °C
Uvaříme silnou černou kávu, scedíme a přidáme rum podle chuti
Než vychladne piškot, vyšleháme pomazánková másla a šlehačky v krém, do kterého přidáme cukr dle chuti
Piškot potřeme vrstvou krému a poklademe piškoty namočenými v kávě a rumu
Přidáme zbytek krému, posypeme kakaem a ozdobíme dle fantazie
Dezert
Sladká tečka
Ingredience:
- 4 vejce
- 140 g cukru krupice
- vanilkový cukr
- 140 g hladké mouky
- trocha prášku do pečiva
- 2 lžíce teplé vody
- 2 lžíce rozpuštěného másla (vychladlého)
- 2 lžíce kakaa
- 2 pomazánková másla
- 2 šlehačky
- 2 balíčky piškotů
- černá káva
- rum