Martina Čerňanská
,
Zdeněk Pohlreich

Sendvič s hruškou a modrým sýrem

Moje hodnocení
4x

Že si na grilu můžete připravit i něco jiného než maso a zeleninu vám ukáže šéf Zdeněk v dalším dílu pořadu Rozpal to, šéfe! II. Vzykoušejte grilované sendviče s hruškou a modrým sýrem.

2 porce
30 minut

Suroviny

  • Bageta 2 ks
  • modrý sýr
  • Hruška 1 ks
  • Zakysaná smetana
  • Máslo
  • petrželka

Na salát

  • polníček
  • Citron
  • Olivový olej
  • Sůl

V nové řadě kulinární show Rozpal to, šéfe! II. Zdeněk Pohlreich opět rozžhavil gril a připravil skvělé recepty na letní grilovačku. Sledujte každou neděli v 18.00 na Primě! Všechny recepty, bonusová videa a další "laskominy" najdete ve speciálu:

Odkaz

Rozpal to, šéfe!

V nové kulinární show vaří Zdeněk Pohlreich každou neděli v 18:00 v domácím prostředí venkovského statku. Recepty, videa a bonusové materiály najdete v novém speciálu.

Postup přípravy

  1. Modrý sýr nastrouhejte a přidejte k němu zakysanou smetanu a nahrubo nasekanou petrželku.
  2. Bagetu nakrájejte na větší kousky, rozpůlte a namažte sýrovou směsí, pak na ni dejte hrušku nakrájenou na plátky a přiklopte. Shora pokapejte rozpuštěným máslem a v grilu nechte zapéct.
  3. Rozpečené bagety nandejte na talíř a podávejte se salátem z polníčku, který jste pokapali citronem, olivovým olejem a posypali solí.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Zdeněk Pohlreich

Taková normální kuchařka Zdeněk Pohlreich

Každá správná grilovací párty je neodmyslitelně spojená hlavně s masem a i v této knize ho najdete hojně. Nabízí ale i recepty, které reflektují probíhající změnu životního stylu. Není totiž pochyb o tom, že lidé začínají jíst jídla lehčí a lépe stravitelná. A pestrost a rovnováha v jídle jsou stejně důležité a zábavné jako pestrost a rovnováha v komplexním životě. Zahrada je v létě navíc plná lákavých čerstvých surovin a nabízí spoustu inspirace.

Kuchařka navazuje na předešlé knihy Zdeňka Pohlreicha z posledních let, kdy kuchařské ego hodně ustoupilo potřebám obyčejného člověka a recepty jsou tvořené z běžně dostupných produktů a postupy jsou jednoduché, takže si s nimi poradí úplně každý.

Vydalo nakladatelství Sevruga.


Přečtěte si také

Recepty