Suroviny
- červená paprika 4 ks
- česnek 1 stroužek
- slunečnicový olej (za studena lisovaný)
- hladkolistá petržel
- sůl
Postup přípravy
- Papriky pečte zhruba 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C, až se na nich začnou dělat puchýře (slupka může být místy až černá). Papriky ale nesmějí popraskat, přišli byste o šťávu, která je základem salátu.
- Opečené papriky vložte do mikrotenového sáčku a nechte je v něm tzv. zapařit.
- Zapařené a poté vychladlé paprikyrozkrojte nad miskou a nechte do ní vytéctšťávu. Pak z nich oloupejte či prsty stáhnětezčernalou slupku, zbavte je jádřincea nakrájejte na kousky. Osolte je a přidejtek nim prolisovaný česnek, olej a nahrubonatrhanou zelenou petrželku.