Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Salát z grilovaných broskví, cibule, slaniny se zálivkou z podmáslí

8 porcí
do 1 hodiny
Salát z grilovaných broskví, cibule, slaniny se zálivkou z podmáslí
Salát z grilovaných broskví, cibule, slaniny se zálivkou z podmáslí Autor: Johana Pošová
Nezvyklá kombinace šťavnatých broskví, křupavé slaniny a cibule získá ogrilováním skvělý šmrnc.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. V misce prošlehejte majonézu, smetanu, podmáslí, mátu, petrželku, pažitku a ocet, zálivku osolte a opepřete. Dejte vychladit.
  2. Velký plech vyložte papírem na pečení. V jedné vrstvě na něj rozložte plátky slaniny a posypte je cukrem a kajenským pepřem. Pečte 25 minut, až slanina zkaramelizuje. Nechte vychladnout, pak slaninu nakrájejte na sousta. Mezitím rozehřejte gril nebo grilovací pánev. Cibule potřete olivovým olejem, osolte je a opepřete. Grilujte je asi 10 minut, až zvláční a zezlátnou. Cibuli pak rozdělte na kolečka. Broskve také potřete olejem a grilujte je asi 2 minuty, až zvláční.
  3. V míse promíchejte cibuli s broskvemi a slaninou. Promíchejte se zálivkou a ihned podávejte.
Reklama

Salát z grilovaných broskví, cibule, slaniny se zálivkou z podmáslí  Foto:

Salát z grilovaných broskví, cibule, slaniny se zálivkou z podmáslí, foto: Johana Pošová

Další recepty na bálečné letní saláty najdete v letním čísle časopisu Prima Fresh, které je právě v prodeji:

Prima FRESH léto 2015

Užijte si léto s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama