Suroviny
- Majonéza 1/4 hrnku
- Zakysaná smetana 1/4 hrnku
- Podmáslí 1/4 hrnku
- čerstvá máta, nakrájená 2 lžíce
- hladkolistá petržel, nakrájená 2 lžíce
- pažitka, nakrájená 2 lžíce
- jablečný ocet 1 lžíce
- čerstvě namletý pepř
- anglická slanina nakrájená na plátky 100 g
- přírodní cukr krupice 1/4 hrnku
- kajenský pepř 1/2 lžičky
- bílá sladká cibule 2 ks
- extra panenský olivový olej na potírání
- velké zralé broskve nakrájené na osminy 4 ks
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 °C. V misce prošlehejte majonézu, smetanu, podmáslí, mátu, petrželku, pažitku a ocet, zálivku osolte a opepřete. Dejte vychladit.
- Velký plech vyložte papírem na pečení. V jedné vrstvě na něj rozložte plátky slaniny a posypte je cukrem a kajenským pepřem. Pečte 25 minut, až slanina zkaramelizuje. Nechte vychladnout, pak slaninu nakrájejte na sousta. Mezitím rozehřejte gril nebo grilovací pánev. Cibule potřete olivovým olejem, osolte je a opepřete. Grilujte je asi 10 minut, až zvláční a zezlátnou. Cibuli pak rozdělte na kolečka. Broskve také potřete olejem a grilujte je asi 2 minuty, až zvláční.
- V míse promíchejte cibuli s broskvemi a slaninou. Promíchejte se zálivkou a ihned podávejte.