Na zálivku
- med 1 lžíce
Na salát
- rukola 1 svazek
Na zálivku
- olivový olej dávka
Postup přípravy
Špenátová roláda:Rozmražený špenát na roládu si smícháme se žloutky, sněhem z bílků, moukou
Dochutíme solí a špetkou pepře, rozprostřeme na pečicí papír a zapečeme ve středně rozpálené troubě asi osm minut
Poté vyndáme a na plát rozetřeme termizovaný čerstvý sýr, který poklademe plátky uzeného lososa
Opatrně zarolujeme a v alobale necháme ztuhnout v lednici
Poté krájíme a podáváme s bílým pečivem – např
focacciou
Salát z červené řepy:Řepy uvaříme doměkka a oloupeme je
Nakrájíme na tenké plátky, polijeme emulzí z octa balzamico, oleje a medu a podáváme s rukolou a hoblinkami parmazánu