Suroviny
- tvrdý sýr holandského typu
- křepelčí vejce
- Smetana
- Sýr
- Šunka
- červená paprika
- římský salát
- citronová štáva
- limetková šťáva
- Chilli paprička
- petrželka
- Olivový olej
- Sůl
- Pepř
Na majonézu
- Žloutek 2 ks
- Hořčice
- citronová štáva
- Olej
- Sůl
- Pepř
Všechny recepty z 20. dílu s tématem SÝRY najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".
Odkaz
Teď vaří šéf!
Vítejte v nové televizní kuchařské škole ZDEŇKA POHLREICHA, šité na míru běžné domácí kuchyně. V každém díle předvede slavný šéfkuchař šest receptů, jímž dominuje jedna...
Postup přípravy
- Křepelčí vajíčka vařte cca 5 minut a oloupejte. Připravte si majonézu: žloutky smíchejte s hořčicí, solí, pepřem, citronovou šťávou a olejem a vyšlehejte.
- Sýr a šunku nakrájejte na tenké nudličky a vhoďte do mísy. Přidejte nakrájenou papriku, chilli papričku, osolte a opepřete. Přilijte domácí majonézu a pokapejte limetkovou a citronovou šťávou a smetanou. Nakonec ozdobte nasekanou petrželkou.
- Římský salát natrhejte na listy, osolte a pokapejte citronovou šťávou a olivovým olejem. Nandejte na něj sýrovou směs, posolená křepelčí vejce a podávejte.