Suroviny
- tvrdý sýr (holandského typu)
- křepelčí vejce
- smetana
- šunka
- červená paprika
- římský salát
- citronová šťáva
- limetková šťáva
- chilli papričky
- hladkolistá petržel
- olivový olej
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Křepelčí vajíčka vařte cca 5 minut a oloupejte. Připravte si majonézu: žloutky smíchejte s hořčicí, solí, pepřem, citronovou šťávou a olejem a vyšlehejte.
- Sýr a šunku nakrájejte na tenké nudličky a vhoďte do mísy. Přidejte nakrájenou papriku, chilli papričku, osolte a opepřete. Přilijte domácí majonézu a pokapejte limetkovou a citronovou šťávou a smetanou. Nakonec ozdobte nasekanou petrželkou.
- Římský salát natrhejte na listy, osolte a pokapejte citronovou šťávou a olivovým olejem. Nandejte na něj sýrovou směs, posolená křepelčí vejce a podávejte.