Suroviny
- velké brambory na pečení 4 ks
- uzené filety z tresky 500 g
- holandská omáčka 200 ml
- Chřest 100 g
- čerstvý nasekaný kopr 1 lžíce
- Kapary 1 lžíce
- Máslo 30 g
- Sůl
- mletý černý pepř
Postup přípravy
- Do hrnce s vařící vodou dejte brambory, vodu opět přiveďte do varu a potom na mírném ohni vařte 10 minut. Nechte je dobře okapat.
- Troubu předehřejte na 190 °C. Tresku, holandskou omáčku, nakrájený chřest, kopr a kapary dejte do koláčové formy.
- Raději v gumových rukavicích (protože můžou být stále horké) brambory oloupejte. Nahrubo je nastrouhejte na struhadle.
- Pomocí špachtle přemístěte kopečky brambor na rybí směsi. Na brambory poklaďte kousky másla a dobře ochuťte solí a pepřem.
- Pečte 25 minut, až budou brambory zlaté a ryba s chřestem měkké.