Suroviny
- vepřové plecko 1,5 kg
- uzený vepřový bůček 300 g
- cibule 3
- česneková pasta
- mletá sladká paprika
- pivo
- sůl
- pepř
Zeleninové brambory
- brambory 1 kg
- mrkev 2
- petržel 2
- cibule 2
- česnek 3 stroužky
- směs koření (na grilovanou zeleninu)
- kmín
- sušená bazalka
- olivový olej
Ďábelská omáčka
- tatarská omáčka
- kečup (ostrý)
- česnek
Postup přípravy
- Vepřové maso nakrájíme na menší plátky, naklepeme, potřeme česnekovou pastou, osolíme, opepříme a posypeme sladkou paprikou. Necháme odležet dvanáct hodin v chladu.
- Nakrájíme uzený bůček na plátky, cibuli na kolečka. Na plátek masa vložíme uzený bůček a cibuli, přeložíme a napichujeme na velkou opékací jehlu. Celou jehlu pak zabalíme do alobalu a opékáme na dřevěném uhlí asi hodinu. Poté alobal odstraníme a opékáme další půlhodinu, kdy maso průběžně poléváme pivem.
- V míse se promíchají očištěné nakrájené brambory a všechna oloupaná zelenina nakrájená na špalíky s kořením a olivovým olejem. Tuto směs upečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů aspoň půl hodiny na plechu pokrytém pečicím papírem.
- K masu se hodí ďábelská omáčka: Tatarskou omáčku smícháme s kečupem a přidáme prolisovaný česnek – množství dle chuti.
Autor receptu: Dominika Bialoňová