Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Rizoto s lososem a vodkou

4 porce
do 30 minut
Rizoto s lososem a vodkou
Rizoto s lososem a vodkou Autor: Výpečky.com
Netradiční spojení chutí v tradičním italském rizotu pro vás připravila Tereza z food blogu Výpečky.com.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Do většího kastrolu dejte máslo a nadrobno nakrájenou cibuli s řapíkatým celerem. Vše osmahněte dosklovata. Pak přidejte lososa nakrájeného na menší kousky a rychle osmahněte.
  2. Do hrnce přidejte propláchnutou rýži a orestujte ji, aby se všechna zrnka obalila máslem. Zalijte vodkou, promíchejte a počkejte, až se tekutina vsákne do rýže.
  3. Postupně přidávejte po naběračkách horký vývar a občas promíchejte. Ve chvíli, kdy bude rýže uvařená al dente, tedy ne úplně doměkka, přidejte lžíci másla, opepřete a zalijte šlehačkou. Jemně promíchejte a nechte pod pokličkou 3 minuty odpočívat, aby se chutě propojily. Při servírování zasypte rizoto strouhaným parmezánem.
Reklama

Výpečky.com, Foto:

Výpečky.com je blog o jídle, vaření, kulinárních výletech a dobrodružstvích. Tereza, která ho vytváří, je kulinární stylistka, amatérsky fotí jídlo a hodnotí restaurace. Najdete tady recepty, její vlastní i převzaté, ale všechny odzkoušené a prověřené. Také dramatické reportáže z cest a jídelen, kantýn, bufetů a vývařoven. Vydejte se na výpravu od haute cuisine až po výpečky.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama