Rigatoni s vepřovým ragú
Zdroj: Marek Bartoš / Kuchařka z ostrova Sardinie
Rigatoni s vepřovým ragú
Zdroj:
Marek Bartoš / Kuchařka z ostrova Sardinie
Moje hodnocení
9x
Ragú je nejlepší připravit den předem a nechat ho uležet. Já to musím dělat tajně, protože jakmile Ema zjistí, že je v hrnci ragú, chodí ujídat. Namáčí chleba, obírá maso... Pak se k plotně postaví kluci a je vymalováno.
4 porce
60 minut
Suroviny
Olivový olej
6 lžic
vepřový krk s kostí
400 g
cibule, nasekaná najemno
1 ks
suché bílé vino
150 ml
konzervovaná rajčata
2x 400g plechovka
passata
2 lžíce
bazalkové lístky
Sůl
čerstvě namletý pepř
těstoviny rigatoni
400 g
strouhaný parmazán
100 g
Postup přípravy
V silnostěnném hrnci s těžkým dnem rozpalte olej, pak na něm ze všech stran opečte maso, aby se zatáhlo a zhnědlo. Vyjměte ho a na oleji opečte cibuli pěkně dozlatova. Přilijte víno a chvíli provářejte, aby se odpařil alkohol. Pak vmíchejte rajčata a passatu, do hrnce vraťte maso a na mírném plameni vařte minimálně 1,5 hodiny, aby maso změklo. Je-li to nutné, přilijte vždy trochu vody.
Rozpadající se maso oberte od kostí – natrhejte ho do omáčky, vmíchejte bazalkové lístky a vše podle chuti osolte a opepřete.
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu, aby byly al dente, pak je vmíchejte do omáčky. Podávejte posypané parmazánem.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.