reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Zvěřinové kuličky s omáčkou z pečených paprik a rajčat
Autor: Jak jíme zdravě na podzim Zvěřinové kuličky s omáčkou z pečených paprik a rajčat

Zvěřinové kuličky s omáčkou z pečených paprik a rajčat

Hodnoceno: 4x
Masové kuličky považuje málokdo za luxusní pokrm, ale zkuste je udělat ze zvěřiny a směle je můžete servírovat na večírku nebo k nedělnímu obědu. Omáčka z pečené zeleniny jim dodá kouřový nádech a podtrhne jejich divokost.
do 1,5 hodiny
4–6 porce

reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 230 °C, plech vyložte pečicím papírem. Rozložte na ně papriky a pečte je 20–25 minut, až změknou. Vyjměte je, přesuňte do mísy, zakryjte ji potravinářskou fólií nebo poklicí a nechte papriky zapařit. Půjdou dobře oloupat. 
  2. Mezitím připravte masové kuličky. Maso, vejce, vločky, kmín, tymián, sůl a pepř promíchejte. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno, papričky nasekejte najemno a promíchejte obojí s masem. Ze směsi tvarujte kuličky o velikosti vlašského ořechu, vznikne jich zhruba 24. Uložte je do lednice a až se uvolní trouba, vyskládejte je na volný plech po paprikách a pečte 10 minut při teplotě 180 °C. 
  3. Upečené zapařené papriky oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte nahrubo. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. V pánvi rozehřejte olej a opečte na něm cibuli 1 minutu dosklovata. Přidejte rajčata a 100 ml vody, restujte další 3 minuty a přimíchejte nakrájené papriky. Rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Omáčku vlijte do menší zapékací formy (30 x 20 cm), naskládejte do ní opečené kuličky a vraťte je do trouby. Pečte ještě 10 minut. 
  4. Ve velkém hrnci uvařte ve vroucí osolené vodě těstoviny podle návodu na obalu akorát na skus, tzv. al dente. 
  5. Uvařené těstoviny slijte, rozdělte do talířů a přelijte pečenou omáčkou s masovými kuličkami. Posypte parmazánem a podávejte. 

PRIMA TIP: Chcete-li kuličky servírovat jako večírkové pohoštění, připravte k nim hustší omáčku. Pečené papriky rozmixujte s cibulí, stroužkem česneku, olejem a jedním zralým rajčetem, dochuťte solí, pepřem a případně mletou pálivou paprikou a podávejte. 

Zvěřinové kuličky s omáčkou z pečených paprik a rajčat
Autor: Jak jíme zdravě na podzim Zvěřinové kuličky s omáčkou z pečených paprik a rajčat

reklama

Jak jíme zdravě na podzim
Fitrecepty

Prakticky ukázat, že můžete dobře a chutně jíst, a přitom zhubnout i aktivně sportovat, stálo za nápadem a úspěšným blogem Fitrecepty tria Petra Nováka, Barbory Lundgren a Barbory Hlubučkové. Jejich poslední kuchařka se zaměřuje na podzimní sezonu a přináší nové nápady na zdravé, výživné, lahodné a zároveň zajímavé snídaně, obědy, večeře, svačiny i dezerty. Vedle 94 receptů v knize najdete i návod výživového poradce na vyvážený jídelníček. Zaujmou i neotřelé kombinace surovin, které však běžně seženete i zpravidla rychlá příprava pokrmů do 30 minuty. 

Jimezdrave.cz