Najděte si recept
Na co máte chuť?

Zmrzlina z avokáda a banánu s čokoládovo-pistáciovými oplatkami
Pokud máte rádi zmrzlinu, pak si ji rozhodně zkuste připravit i sami. Nad poctivou domácí zmrzlinu totiž není!
nad 2 hodiny
4 porce
Podívejte se na návodné video, jak jednoduše připravit avokádo na další vaření:
Suroviny (4 porce)
- Avokádo 2 ks
- Banán 2 ks
- Med 1/4 hrnku
- čerstvá citronová šťáva 1 lžíce
- mléko nebo kokosové mléko 300 ml
- kondenzované mléko 385 g
- zmrzlinové oplatky 8 ks
- tmavá čokoláda 100 g
- mleté pistáciové oříšky 50 g
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Do mixéru dejte avokádo, banán, med a citronovou šťávu a umixujte na hladkou kaši. Vmíchejte mléko a kondenzované mléko.
- Nalijte směs do zmrzlinového strojku a postupujte podle instrukcí, potom dejte směs do vzduchotěsné nádoby a nechte důkladně zmrznout. Nebo můžete mrazit ve vzduchotěsné nádobě 3 hodiny a každých 30 minut směs promíchat, abyste odstranili krystalky vody, až do úplného zamrznutí.
- Když je zmrzlina hotová, rozpusťte na pánvi čokoládu a do misky dejte mleté pistácie. Každou oplatku namočte v čokoládě a potom do oříšků. Nechte čokoládu ztuhnout a podávejte se zmrzlinou.
Zmrzlina z avokáda a banánu s čokoládovo-pistáciovými oplatkami, foto: Profimedia.cz