Suroviny
- kardamom 4 tobolky
- kokosové mléko 400 ml
- třtinový cukr 60 g
- kukuřičný škrob 1/2 lžičky
- růžový sirup 2 lžíce
- pistacie 100 g + na ozdobu
- růžové okvětní plátky (ze zahrady bez postřiku)
Odkaz
Zmrzlina
Vyzkoušejte ty nejlepší recepty na nejoblíbenější letní laskominu!
Postup přípravy
- Kardamom podrťte v hmoždíři a semínka vhoďte do kokosového mléka. Zahřívejte ho až k varu, pak odstavte a vmíchejte cukr a škrob, aby se při mražení netvořily velké krystalky ledu. Až se cukr zcela rozpustí, přidejte růžový sirup a nadrobno nasekané pistácie (dobře to jde v mixéru typu kutr). Promíchejte a nechte zchladnout.
- Směs vlijte do zmrzlinovače a nechte zmrazit. Ihned podávejte posypané pistáciemi a plátky růž, nebo ji přesuňte do vhodné nádoby, uhlaďte povrch, ozdobte ho pistáciemi a růžovými plátky a uložte do mrazáku.