návrat zpět

Najděte si recept

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Zeleninový quiche

Hodnoceno: 0x
12 porcí
do 1 hodiny
Zeleninový quiche
Autor: isifa.com Zeleninový quiche
Slané koláče s lahodnou sýrovou náplní jsou velmi oblíbené a skvěle se hodí na zahradní party. Zvlášť když do nich přidáte zeleninu ze zahrádky :)

reklama

Suroviny (12 porcí)

Těsto

reklama

Postup

  1. Na kynuté těsto dejte do mísy mouku, droždí, mléko a změklé máslo. Vařečkou a rukama zpracujte hladké těsto, přikryté je odstavte na teplé místo a nechte asi 30 minut kynout.
  2. Mrkev nakrájejte na tenké plátky, očištěný a omytý pórek nakrájejte na kroužky. Rozpalte máslo na pánvi a krátce na něm poduste mrkev a pórek. Paprikové lusky rozčtvrťte, vyčistěte, omyjte a nakrájejte na nudličky. Sójové boby v cedníku omyjte a nechte důkladně odkapat.
  3. Těsto ještě krátce prohněťte, na lehce pomoučené ploše je rozválejte do kruhu velikosti pečicí formy. Formu vymažte trochou tuku, vložte do ní těsto a dokola ho do rohů natlačte. Na něj rozprostřete zeleninu. Našlehejte créme fraîche se smetanou a vejci. Nastrouhaný ementál vmíchejte do směsi, ochuťte solí, pepřem a nalijte na zeleninu.
  4. V troubě předehřáté na 200 °C (plynová stupeň 3, horkovzdušná 180 °C) pečte asi 40 minut. Poté vyjměte quiche z formy a servírujte.

reklama

reklama