Suroviny
- rybí filé (z volného lovu, např. treska) 500 g
- šalotka 2 ks
- zelená curry pasta 3 lžíce
- kokosové mléko 1 plechovka
- kurkuma 1/2 lžičky
- voda 1/2 hrnku
- kukuřičný škrob 1 vrchovatá lžička
- mražený hrášek 1/2 hrnku
- fazolové lusky hrst
- kešu (nasucho pražených) hrst
- limetka
- olivový olej
- rýže basmati (k podávání)
- sůl
- pepř
Článek
21x kari v hlavní roli
Sbíhají se vám sliny jen při pouhém pohledu na misku voňavého kari? Tak dnes je váš šťastný den, připravili jsme výběr těch nejlepších receptů!
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 °C. Ve velké pánvi vhodné do trouby rozpalte olivový olej. Šalotku nasekejte najemno a na oleji ji nechte zesklovatět. Poté přidejte kurkumu a kari pastu. Za stálého míchání 2 minuty smažte.
- Zalijte částí kokosového mléka a pořádně promíchejte, poté vlijte i zbytek plechovky. Přiveďte k varu. V části vody rozmíchejte kukuřičný škrob a vlijte do pánve.
- Přilijte i zbytek vody a promíchejte. Dochuťte solí a pepřem. Znovu přiveďte k varu a vložte osolené a opepřené rybí filé.
- Vložte do trouby. Po 10 minutách pánev vyndejte, vsypte hrášek a fazolové lusky a vložte zpět do trouby. Pečte dalších 20–30 minut, dokud maso není hotové.
- Do misek rozdělte rýži, rybí kari, posypte praženými kešu ořechy, nasekanou jarní cibulkou a přidejte skrojek limetky.