Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Zelená smažená rýže

4 porce
do 30 minut
Zelená smažená rýže
Zelená smažená rýže Autor: archiv Gurmet
Tahle krásně barevná rýže zahání chmury a do jídelníčku přivolává jaro. A kromě dvou balíčků se zeleninou na ni nepotřebujete nic, co byste běžně neměli doma.
Reklama

Smažená rýže je skvělý způsob, jak upotřebit zbytky. Je to chuťový „chameleon“, proto můžete sójovou omáčku a cukr klidně nahradit solí a pepřem, obzvlášť pokud vaši strávníci na exotiku na talíři hledí skrz prsty.

Jestli chcete do rýže přidat třeba zbytky pečeného kuřete, můžete, ale pamatujte, že jednoduchost je klíčem k úspěchu.

Nepřidávejte maso k receptu, ale nahraďte jím hrášek, ať to s ingrediencemi nepřeženete.

Suroviny (4 porce)

Reklama

Postup

  1. Rýži uvařte doměkka podle návodu na obalu. Pokud použijete rýži basmati, namočte ji před vařením alespoň na půl hodiny do studené vody.
  2. Na pánvi rozpalte olej, vhoďte do něj klíčky munga a 1–2 minuty je smažte. Přisypte uvařenou rýži a hrášek, přilijte sójovou omáčku a přisypte cukr. Ještě vše 2–3 minuty smažte a pak ihned podávejte.
Reklama

Gurmet  Vaše škola vaření

Gurmet - archiv II.Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vaření už řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!

V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz).

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama